קידוח כלונסאות הוא שלב יסודי ברוב תהליכי הבנייה. אנו בצוות קל בטון קבלני קידוח כלונסאות הפועלים בפריסה ארצית מציעים שירות מקצועי ואיכותי במחירים הוגנים. להלן המדריך השלם לקידוח כלונסאות.

 

קידוח כלונסאות בנטונייט, מיקרופייל, CFA ועוד

√ קבלן קידוח כלונסאות אשר פועל בכל אזורי הארץ – דרום, שפלה, מרכז, שרון וצפון

√ אנו מציעים שירותי קידוח בנטונייט, CFA, בובקט, מיקרופייל ואפילו ידני במחירים נוחים

√ לקבלת הצעת מחיר משתלמת – צוות בזמינות גבוהה ומקצועיות בלתי מתפשרת >>

לפרטים התקשרו לטלפון – 055-9705135

 

קידוח כלונסאות

קל בטון – שירותי קידוח כלונסאות בפריסה ארצית

 

תוכן עניינים:

* מהו כלונס?

* אילו סוגי כלונסאות קיימים

* מתי נדרש קידוח כלונסאות

* איך מתבצע קידוח כלונסאות

* שיטות קידוח כלונסאות

* ההבדל בין קידוח יבש לרטוב

* איך משתמשים בכלונסאות לאחר הקידוח בקרקע

* טווח מחירים של קידוח כלונסאות בישראל

 

מהו כלונס?

הכלונס הוא אלמנט יסוד במבנה אשר מטרתו לקבע את המבנה העתידי לקרקע ולספק עבורו תמיכה מפני עומסים. הכלונס, שבנוי כמעין עמוד, מוחדר בחלקו התחתון לקרקע ומחובר בחלקו העליון ליסודות המבנה הנתון. תפקידם של הכלונסאות הוא למנוע שקיעה וקריסה של המבנה באדמה. בעוד בעבר השתמשו בכלונסאות מעץ, כיום בענף הבנייה בעולם המערבי משתמשים בעיקר בכלונסאות מחומרים קשיחים בהרבה. עוד מידע בוויקיפדיה.

 

מהן סוגי הכלונסאות הקיימים?

ישנם מספר סוגים שונים של כלונסאות, לרבות כאלו העשויים פלדה, בטון או בטון מזוין. לעיתים קרובות, כלונסאות מורכבים משילוב של החומרים הללו, מה שמכונה בשפה המקצועית "כלונסאות פלדה מחוזקות בטון". סוג הכלונס הרצוי הוא נגזרת של סוג הקרקע עליו בנוי המבנה והעומסים הצפויים בתהליך הבנייה ובסיומו.

 

באילו מקרים נדרש קידוח כלונסאות?

קידוח כלונסאות נדרש עבור תהליכי בנייה של מבנים המצריכים תמיכה מקסימלית מהקרקע וכאלו הצפויים לספוג עומסים משמעותיים, כמו למשל במקרה של מגדלים, בניינים רבי-קומות ומבנים צרים וגבוהים. עם זאת, קידוח כלונסאות נעשה לעיתים קרובות גם עבור הקמת מבנים נמוכים יותר ומורכבים פחות מבחינת עומסים, כדוגמת בתים פרטיים צמודי קרקע העתידים להיבנות על קרקע בלתי-יציבה או כזו שאיננה חזקה דייה. המטרה בקידוח כלונסאות היא לספק למבנה העתידי את הבסיס החזק והאיתן ביותר ולמנוע בעיות הקשורות בשקיעת יסודות המבנה בקרקע ובעומסי יתר על המבנה.

 

איך מתבצע קידוח כלונסאות?

נקודת ההתחלה לכל פרויקט בנייה היא עבודות קידוחי קרקע. בטרם מתחילים בקידוחי קרקע, מבצעים בדיקות לאבחון מאפייני הקרקע שעליה עתיד להיבנות המבנה. מאפיינים אלו כוללים, בין היתר, את אחוזי החול ומי התהום המצויים בקרקע המיועדת לקידוח.

בשלב הבא, בהתאם לאבחון סוג הקרקע, נקבע איזה ציוד נדרש עבור העבודה הספציפית. פעולת קידוח הקרקע מיועדת לצורך החדרת הכלונסאות, המהוות, כאמור, אבני בניין יסודיים למבנה.

הכלונסאות מגיעים באורכים, גדלים וסוגים שונים, בהתאם לצרכי עבודת הבנייה.

הפרמטרים העיקריים לבחירת סוג הכלונס המוחדר הם עומק הקידוח הנדרש בקרקע, סוג הקרקע והעומס שצפוי להיווצר מבניית המבנה.

במהלך הקידוח, חשוב לשים לב לכמה דברים: ראשית, יש לוודא שהקידוח בקרקע נעשה בצורה מדויקת ככל האפשר, על פי הסימונים שנקבעו מראש בתוכניות המבנה ובשטח. בדיקה זו מיועדת לוודא שמידת היציבות של הכנלוסאות שיוחדרו לחור הקידוח יספקו את התמיכה הרצויה למבנה. החדרת כלונסאות במיקום בלתי-מדויק עשוי להביא להשלכות קשות ולסיכונים בטיחותיים משמעותיים. חשוב לציין כי כל התהליכים המתוארים פה צריכים להיעשות על ידי איש מקצוע המתמחה בכלונסאות.

 

סוגי קידוח כלונסאות – השיטות השונות

השלב הבא לאחר הבדיקה המקדימה של הקרקע ועבודות ההכנה לקידוח הכלונסאות הוא לקבוע את סוג ושיטת הקידוח הרצויה והמתאימה ביותר. להלן פירוט סוגי קידוח הקלונסאות הנפוצים:

  • קידוח כלונסאות בנטונייט – שיטת קידוח זו מתאימה במקרים בהם הקרקע מאופיינת בריכוז גבוהה של חול, מי תהום ומזהמים. בסוג קרקע שכזה, פעולת קידוח עלולה להביא לקריסת בור הקידוח. קידוח בנטונייט מיועד למנוע מצב זה. הבנטונייט הינו חומר מינרלי בעל תכונות המסייעות להפוך את הקרקע לבעלת מרקם צמיגי יותר. הקידוח לעומק הקרקע הצמיגית נעשה מבלי להסתכן בקריסת בור הקידוח, מה שמאפשר להחדיר את הכנלוסאות לעומק הקרקע הנקדחת. קידוח בנטונייט נחשבת לשיטה חכסונית מבחינת כוח אדם, זמן עבודה ועלויות כספיות. בנוסף, מדובר בטכניקה הכרוכה במינימום נזק סביבתי, ולכן נחשב לידידותית במיוחד לסביבה.

 

  • קידוח כלונסאות מיקרופייל – שיטת קידוח זו מיועדת לתהליכי בנייה המצריכים קידוח כלונסאות בקרקע סלעית או חרסית המאופיינת בריכוז נמוך של מי תהום. במקרים כאלו, הקרקע היבשה והקשה משמשת כחלק מיסוד המבנה. בקידוח מסוג זה משתמשים בכלונסאות קטנים, ובורות הקידוח צריכים להיות קטנים ומדויקים בהתאם. בעבודות קידוח מיקרופייל אין צורך בחפירה בקרקע מעבר לקידוח עצמו, אך יש להקפיד על דיוק מירבי על מנת למנוע פגיעה והחלשה של הסלע.

 

  • קידוח כלונסאות בשיטת CFA – שיטת קידוח זו מתאימה עבור מקרים המצריכים קידוח עמוק ומורכב בקרקע בלתי יציבה. קידוח CFA נעשה באמצעות מקדח ספיראלי מיוחד המוחדר אל תוך הקרקע ויוצר בור לתוכו יוצקים בטון. בטרם התקשות הבטון, מכניסים לבור הקידוח מעין כלוב רשת מתכתי שסביבו מתקשה הבטון. הדבר מאפשר יצירת יסוד חזק ויציב במיוחד. היתרון הבולט בקידוח כלונסאות CFA טמון ביכולתו לחדור עמוק לקרקע לא יציבה תוך הימנעות מפגיעה בקרקע ובמי התהום שהיא מכילה.

 

מה ההבדל בין קידוח כלונסאות יבש לרטוב?

כאשר אומרים "קידוח רטוב" מתכוונים למעשה לקידוח בנטונייט, שכן סוג קידוח זה נעשה במקרים בהם יש צורך בקידוח כלונסאות בקרקע חולית בעלת אחוז גבוה של מי תהום.

השימוש בתערובת הסמיכה של מינרל הבנטונייט עם מים בעת הקידוח מאפשר לאטום את האדמה הלחה באופן שמונע ממנה לקרוס בחזרה לתוך בור הקידוח.

בניגוד לקידוח רטוב בשיטת בנטונייט, "קידוח יבש" מתייחס לשיטת מיקרופייל. קידוח מיקרופייל מתאים למצבים בהם יש צורך לקדוח בורות לכלונסאות בקרקע סלעית בעלת אחוז נמוך של מי תהום.

 

כיצד משתמשים בכלונסאות לאחר הקידוח בקרקע?

לאחר הקידוח בקרקע לפי השיטה המתאימה, משתמשים ב-3 סוגי כלונסאות:

  • כלונס קצה הוא הכלונס המוחדר לבור הקידוח עד לשכבה הקשה של הקרקע, ומשמש למצבים שבהם השכבות העליונות של הקרקע אינן יציבות. לאחר החדרת כלונס הקצה, מוסיפים לו בטון ופלדה לחיזוקו. לרוב כלונס הקצה עשוי מפלדה והחדרתו לקרקע נעשית באמצעות פטיש מיוחד.

 

  • כלונס צף, המכונה גם כלונס חיכוך, משתמש למקרים בהם לא ניתן להגיע לשכבות הקשות במעמקי הקרקע, ובמקום הכלונס נותר בשכבת הקרקע הקשה. יציבות וחוזקת הכלונס הצף מתאפשרות מהחיכוך שלו עם האדמה. סוג כלונס זה מיוחד לתמיכה ביסודות של מבנים קטנים יחסית.

 

  • כלונס דיפון מתאים לבניית קירות תמיכה המיועדים לתמוך בדופן של בורות חפירה רחבות היקף, כמו במקרה של מהנרות וחניונים תת קרקעיים. כלונסאות דיפון מאפשרות למנוע מהאדמה לקרוס אל תוך בור החפירה.

 

כמה עולה קידוח כלונסאות?

מחיר עבודת קידוח כלונסאות לחיזוק יסודות מבנה הוא נגזרת של מספר גורמים שונים, כמו סוג הקרקע המיועדת לקידוח, סוג הכלונסאות הרצויות (מבחינת גודל, קוטר וחומר), זמן ומורכבות עבודת הקידוח (למשל מידת העומק הדרושה), הציוד הנדרש לסוג הקידוח הספציפי והגישה לאתר הקידוח.

להלן מחירון המציג את טווח המחירים הממוצעים של קידוח כלונסאות בישראל:

  • קידוח כלונסאות מיקרופייל – בין 100-120 ש"ח למטר
  • קידוח כלונסאות CFA – בין 70-90 ש"ח למטר
  • קידוח כלונסאות בנטונייט – בין 140-180 ש"ח למטר

 

חשיבותו של שלב קידוח הכלונסאות בתהליך הבנייה מחייב ידע מקצועי, מומחיות וניסיון, כמו גם ציוד מקצועי ומשוכלל, שמתאים לכל סוגי הקידוח הדרושים. מחפשים חברה לקידוח כלונסאות? צרו קשר!

צוות קל-בטון יספק עבורכם את המענה הראוי ביותר. אנו פועלים בכל רחבי הארץ ומבטיחים עבודת קידוח באיכות בלתי מתפשרת ובמחירים נוחים.

 

לקריאת המשך: ניסור כלונסאות בטון