כחלק משיפוץ הבית או הדירה עולה פעמים רבות הצורך לשבור קירות. לעיתים מדובר בשבירת קירות פנימיים ולעיתים יהיו אלה קירות חיצוניים. במבנים בישראל העבודה תהיה בדרך כלל שבירת קיר מ-3 סוגים עיקריים: שבירת קיר בטון, שבירת קיר בלוקים ו/או קירות גבס.

 

שבירת קירות מכל סוג במחירים מיוחדים!

√ שבירת קיר בבית, במשרד, בחנות או בעסק במקצועיות ובאופן בטיחותי

√ שבירת קיר תומך, קירות בטון, בלוקים ועוד במחירים נוחים

√ פעילות בפריסה כלל ארצית, כולל אפשרות לפינוי לאחר סיום העבודה!

לפרטים: 055-9705135

 

בכל מבנה ישנם קירות תומכים אשר מהווים חלק מרכזי בכל מבנה ולא נהוג לשבור אותם, וקירות שנועדו להפרדה בין חלקי המבנה. לפני ששוברים קיר, בין אם קיר תומך ובין אם קיר הפרדה, חייבת להתבצע בדיקה של מהנדס בניין ובמקרים מסוימים יש צורך בקבלת אישורים מהעירייה (על כך נרחיב בהמשך).

כמו כן, לפני ששוברים קיר מוודאים שלא עוברת בו צנרת מים או חוטי חשמל (גם אם אין בו שקעים חיצוניים).

 

קל בטון

 

 

מתי צריך לשבור קיר בבית

שבירת קיר היא פעולה שמתבצעת כחלק מתהליך של שיפוצים ושינויים במבנה קיים. הסרה מלאה של קיר שחיבר בין שני חדרים או חללים בבית, תייצר חלל אחד גדול במקום שני חללים קטנים ובכך תשנה את החלוקה הפנימית של המבנה.

הפעולה הזו מאפשרת, למשל, להרחיב חדר שינה של זוג הורים במקום להשאיר שני חדרים קטנים כפי שהיה במקור, להגדיל סלון קטן שהיה צמוד לחדר שאין בו צורך, לפתוח יציאה למרפסת ועוד – כאשר תוכנית העבודה תבטא את הצורך של בני הבית בשימוש שונה במבנה, לעומת מה שהיה עד השיפוץ.

 

שבירת קיר

שבירת קיר במסגרת שיפוץ בבית תיעשה לרוב לצורך הרחבת חלל קיים במבנה

 

איך שוברים קיר בטון או קיר בלוקים?

כאן אנחנו נכנסים לתמונה – קיימות מספר שיטות באמצעותן ניתן לשבור קירות מבנה, אך הנפוצות שבהן היא באמצעות קונגו או פטיש כבד. מתחילים לשבור בגובה של בסביבות 100 ס"מ (מטר אחד) מעל הרצפה ועושים זאת בצורה רוחבית.

לאחר השבירה הראשונית מגיע שלב ניסור וקידוח הבטון. באמצעות מסור ומקדח בטון מיוחדים ניתן לשבור ולהרוס כל קיר.

 

שלבי תהליך שבירה של קיר

ניתן לחלק את תהליך השבירה לארבעה שלבים עיקריים:

#1 הכנת תוכנית עבודה וקבלת אישורים – מהנדס צריך לאשר את עצם שבירת הקיר, כיוון שישנם קירות בטון שאסור להסיר אותם כי הם נחשבים לקירות תומכים, משמע ששבירתם מעמידה בסיכון את יציבות המבנה כולו.

לעתים יהיה צורך להשיג אישור מיוחד מהעירייה, לפני שמתחילים בעבודה ולצורך אישור התוכנית.

#2 הכנת תשתית לעבודה – לרבות סימון על גבי הקיר של החלקים שיש לשבור. החלק הזה רלוונטי במיוחד, כאשר הצורך הוא בשבירה חלקית של הקיר, למשל כאשר מעוניינים לייצר פתח ייעודי לדלת או לשבור את הקיר עד גובה מסוים כדי להשאיר מעין מחיצה. סימון ותכנון מונעים שגיאות בעבודה ומאפשרים דיוק מקסימלי בשלב הבא, שהוא שלב הביצוע.

#3 פעולת השבירה עצמה – בהתאם לגודל הקיר ותוכנית העבודה, ייעשה שימוש בכלים הרלוונטיים והמתאימים ביותר על מנת לשבור אותו באופן היעיל, המדויק והבטיחותי ביותר. לעתים יהיה צורך להתחיל את העבודה בשימוש בפטיש כבד או קונגו ולסיים אותה במסור יהלום, אך לעתים הפתח הראשוני שייעשה בקיר יהיה באמצעות מסור היהלום כבר בתחילה.

#4 פינוי של הפסולת – בתהליך כמו שבירת קירות נוצרת פסולת רבה, לכן השארתה במתחם העבודה מהווה סיכון של ממש לכל השוהים במקום. חשוב לפנות את הפסולת בתום התהליך – ובמקרים מסוימים גם תוך כדי התהליך, לשמירה על מתחם עבודה בטיחותי.

 

מה עדיף – לשבור את הקיר או לנסר אותו?

שבירה של קיר בטון כוללת כמעט תמיד גם ניסור שלו – שימוש בפטיש כבד או קונגו נחשב ליעיל אך הוא אינו מאפשר את ביצוע העבודה בצורה ישרה ואסתטית ובנוסף המכשור הזה מייצר רעש רב בשטח, המקשה על הפועלים – זאת בהשוואה לשימוש במסור היהלום, שהוא עוצמתי מאוד, מאפשר עבודה לפי מידות ובמקביל הרבה פחות רועש בזמן ההפעלה שלו.

פטיש, אמנם, יכול להיות בהחלט חלק מהתחלת תהליך השבירה של הקיר, אבל ניסור באמצעות מסור היהלום יידרש בכל מקרה, על מנת לבצע את העבודה בצורה יסודית ומדויקת ולייצר את הפתח הנדרש, או את הסרת הקיר כולו, באופן האסתטי ביותר שניתן.

 

שבירת קיר

שבירת קיר תתבצע בדרך כלל עם פטיש בהתחלה – ולאחר מכן עם מסור היהלום

 

ממה צריך להיזהר כששוברים קיר בבית

עבודה בטיחותית היא הבסיס להימנעות מפציעות או פגיעות, לכן יש להיזהר במיוחד בכל אחד ואחד משלבי העבודה.

שימת דגש על תכנון והשגת האישורים הנדרשים בטרם מתחילים לעבוד, יצירת תשתית מתאימה לעבודה, שבירת הקיר בדרך הנכונה ועל פי שיטת עבודה מסודרת ושימוש נכון במכשירים וכן פינוי הפסולת – כל אלו הם שלבים קריטיים לתהליך שבירת קיר שנעשה בצורה מוצלחת וללא נזקים לעובדים עצמם, לאנשים השוהים במקום או למבנה.

 

לקבלת הצעת מחיר לשבירת קיר צרו קשר: 055-9705135

אנו מתמחים בשבירת קירות מסוגים שונים, ביניהם: שבירת קיר בין המטבח לסלון, שבירת קירות מטבח, שבירת קיר חלון, הריסת קיר מסתור כביסה, קיר מרפסת שירות, קירות מחסן (ממ"ד), קיר במשרד ועוד רבים אחרים.

 

מחיר שבירת קיר – כמה עולה לשבור קיר בטון / קיר בלוקים?

עלות שבירת קיר בטון מזוין או קיר בלוקים שבין כמה מאות לכמה אלפי ש"ח. המחיר תלוי בעבודה הספציפית – אם יש צורך לשבור קיר פנימי, קיר חיצוני, או שבירת קיר ממ"ד וכדומה.

 

* המחירים הרשומים בדף זה הם מחירים מומלצים בלבד ואינם מחייבים

סוג העבודה (לא כולל החלון)שבירת קירות - מחירים מומלצים (ש"ח)
מחיר שבירת קיר פנימי בבית או במשרדהחל מ-229 ₪
כמה עולה שבירת קיר בטוןהחל מ-150 ₪
עלות שבירת קיר בלוקיםהחל מ-150 ₪
עלות שבירת קיר גבסהחל מ-139 ₪
שבירת קיר חיצוני מחיריםהחל מ-199 ₪

* המחירים לא כוללים ניקוי פסולת

 

שבירת קירות בבית, בדירה או במשרד – רק עם אנשי מקצוע מנוסים!

כאמור, לפני ששוברים קיר יש לבצע מספר בדיקות חשובות בכדי להימנע מסיכונים מיותרים. הריסת קיר באופן עצמאי עלולה לסכן אתכם ומומלץ לעשות זאת עם אנשי מקצוע שמתמחים בכך.

 

מהם האישורים הנדרשים לפני שבירת קיר בבית?

כפי שהזכרנו קודם לכן, שבירת קיר מחייבת במקרים מסוימים קבלת היתר מהעירייה. הדבר נכון לגבי מקרה בו מדובר על שבירת קיר חיצוני בלבד.

בעת שבירת קיר פנימי אין צורך בהיתר מיוחד, אך בשני המקרים חשוב לבחון את הנושא מול איש מקצוע, בכדי לא לשבור קיר תומך למשל, אשר עלול למוטט את כל המבנה.

 

שבירת קיר תומך

במקרים מאד מסוימים ניתן לשבור קיר תומך. לקבלת עוד מידע בנושא מוזמנים ליצור איתנו קשר.

 

הצוות גם בונה קירות בטון במידת הצורך – למידע נוסף בנושא לחצו כאן.